Over mij

Sinds 2019 ben ik werkzaam als stadsgids in Berlijn, een stad waar ik sinds 2012 woon. In mijn jonge jaren heb ik in Indonesiƫ gewoond, waarna we naar Alphen aan den Rijn zijn verhuisd. Ik ben geschiedenis in Amsterdam gaan studeren waar ik nog 10 jaar heb gewoond.

Ik voelde na mijn studie dat ik even weg moest uit Nederland, misschien ook omdat ik in mijn jonge jaren niet in Nederland woonde en het niet helemaal als mijn thuis zag.

Waarheen het zou gaan, dat wist ik nog niet, maar Berlijn stond wel op mijn lijstje. Berlijn was namelijk een stad die ik al wel vrij goed kende, ik was er al vele malen geweest en het was zeker een stad die me wel beviel. De unieke historie van de stad Berlijn sprak tevens voor deze stad. Er stonden echter ook plaatsen op het lijstje waar ik nog nooit was geweest. Dat ik al duits sprak maakte de keuze voor Berlijn wel een stuk makkelijker.

Het was niet perse de bedoeling lang in Berlijn te wonen, er was eigenlijk helemaal geen plan, maar intussen woon ik hier al dik tien jaar. Het bevalt nog steeds.

Groetjes,
Bart